[...] źródła białek? Przede wszystkim drób, czerwone mięso, wołowina( nie polecam wieprzowiny, która ma dużo zwierzęcego tłuszczu, spowalniającego procesu trawienia białek), ryby, jaja oraz twaróg. Węglowodany To główne żródła energii.Organizm magazynuje je w postaci glikogenu w wątrobie, a także mięśniach. Stanowią wówczas materiały zapasow, po które [...]
Witam wszytskich i bardzo proszę o pomoc! Zacznę od przedstawienia się :) Jestem Oriolka, mam 33 lata, 166cm wzrostu i niestety AŻ 74 kg żywej wagi. Przyznam się, że żadna dieta nie jest mi obca: 1000cal, 1200cal, Dukan, South Beach, tłuszczówka ( po której miałam najlepsze rezultaty, gdyż nicale 2 lata temu schudłam w ciagu 2 m-cy 10kg,ale w [...]
[...] to jednak nie tak łatwo w Anglii! Można zbić zawodnika ale nie sędziego! Tak naprawdę to na tyle walk przegranych to góra pięć przegrałem, resztę - to sędziowie chyba sobie jaja robili! Ale to długa historia i nie chcę się tu nikomu żalić i usprawiedliwiać...Wynik idzie w świat! Zapraszam do Anglii Chlopaki! Sędziowie jak z polskiej ligi! Haha! [...]
[...] 100%whey isolate, - synergex whey protein blend, - night protein blend, - orbilox 8 miccelar casein, - dymatize elite casein, - poza tym tuńczyk, kurczak, indyk, jaja, twaróg, mleko 0,5%; 2%, kefiry i jogurty naturalne bo to najtańsze ich źródła (twarogu chudego zjadam ok 7kg miesięcznie). Stosowane wcześniej diety/rozkład b/w/t: - [...]
[...] najlepiej na czczo,dieta jak w pn i wt Piatek-Trening 6-12 powtorzen 70-85% maxymalnego ciezaru,2 cwiczenia na klatke,nogi,plecy i barki Jedno cwiczenie na bic i tric...(pomijajac rozgrzewkowe kazdej partii) Lydki 20 serii 1-2 minuty pomiedzy seriami.. Sobota.Trening 3-6 serii,3-4 powtorzen...3 serie o których mowa to ramiona i barki, pozostale [...]
[...] alkoholowych . Zaczynam preferować w codziennym menu : ryby , kurczaka , wołowinę , białe chude sery i mleko , chude wędliny , owsiankę , ryż , makaron pełnoziarnisty , jaja i dużo warzyw . Trzymam się zasady , że jem w ciągu dnia regularnie co 2-3 godziny , 5-6 mniejszych posiłków , ostatni posiłek ( bez pieczywa) spożywam najpóźniej 2 [...]
Witam wszystkich zaglądających, zacznę od mojej historii, opis przeznaczony dla osób, które mają za dużo wolnego czasu. Zacznę od tego, że mam problemy z wagą już od najmłodszych lat, pierwsze uszczypliwości z tego powodu pamiętam jeszcze z czasów przedszkola. :P Wraz z biegiem czasu było tylko gorzej, coraz mniej ruchu, a coraz więcej [...]
[...] i białka (20-30 proc. energii), przy jednoczesnym drastycznym ograniczeniu spożycia węglowodanów. Tak więc produktami zalecanymi w diecie „optymalnej" są wszystkie sery, jaja (powyżej 4 dziennie), wszystkie gatunki mięs i wędlin (najlepiej tłuste, wieprzowe, gęś, kaczka, salceson, pasztet), słonina, smalec, masło, oleje, margaryny, orzechy, [...]
[...] utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej. Należy tak dobierać produkty,żeby nie było nadmiaru składników kwasotwórczych. Owoce, jarzyny, mleko są zasadotwórcze,a mięso, ryby, jaja, przetwory zbożowe, słodycze - kwasotwórcze.Zawsze powinno się dbać o to, aby była przewaga produktów zasadotwórczych nad kwasotwórczymi. Zakwaszenie ustroju bowiem [...]
[...] napisalem.............. ale czas plynie i teraz widze to juz inaczej ;) proste jak budowa cepa przy czym skuteczne jak strzal morfiny przy oderwanej nodze :)) kasza/ryz/owsiane + piersi/filety/jaja + oliwa/lniany + warzywa + suplementacja i wszystko na temat :) za merytoryczne wpisy z gory tnx Zmieniony przez - e-lite w dniu 2005-03-18 20:07:00
[...] bez nabiału zalecane są produkty obojętne, a wiec jogurt i kefir ( 3 x tyg. po 150g), mozarella i ser feta (4 x tyg. po 60g), mleko i sery kozie (4 x w tyg. po 60 g) i jaja (3 tygodniowo). Całkowicie należy wyeliminować sery pleśniowe, masło, maślankę, sery żółte, , parmezan, mleko krowie, twarożek i lody. Warzywa. Są siłą i napędem dla [...]
[...] godzinowe mojej pracy. Dieta: Posiłek A:( w związku z moimi problemami z zaparciami możliwe że dołożę tu około 4 suszone śliwki na czczo. Co o tym myślicie?) - 4 całe jaja // B: 30g // T: 23g // W: 1,5g - 50 g otrębów pszennych // B: 8g // T: 2,3g // W: 6,7g - pomidor z puszki, cebulka - 10ml oliwy z oliwek - do smażenia - 1 tabletka Gold [...]
[...] podczas gdy w ciągu ostatnich dwudziestu lat, w wyniku szerokich badań, istniejące kontrowersje ulegały polaryzacji i istotnym zmianom. Okazało się, że zawarty w jajach cholesterol nie stanowi większego zagrożenia chorobami układu krążenia i nie przyczynia się do arteriosklerozy u osób z normalną funkcją metaboliczną. Wysoka zawartość [...]
[...] Amino Acids) i aminokwasów rozgałęzionychBCAA białka serwatkowe podnoszą po-posiłkowe stężenie aminokwasów we krwi do znacznie większego poziomu niż kazeina czy białka jaja. Globalnym efektem powyższych właściwości jest znacząca poprawa ogólnego bilansu azotowego organizmu - szczególnie w okresie wzmożonego katabolizmu (wysiłek fizyczny, [...]
[...] utrudnione. Chodzi tu o witaminy z grupy B usprawniające przemiany metaboliczne, ale też C i E. Nawet niewielkie ilości tej ostatniej chronią olej przed utlenianiem. Ale jaja! Już kilkanaście lat temu w „New England Journal of Medicine" znalazła się informacja, że jaja pochodzące od kur z ferm, zawierają 20-krotnie mniej omega-3 niż jaja kur [...]
Dzien 1: 21g B 13g T 2g W 212 kcal Ser, Camembert pełnotłusty 41g Ogórek 62g Białko jaja kurzego 93g Żółtko jaja kurzego 13g 10g B 4g T 7g W 110 kcal Białko jaja kurzego 61g Żółtko jaja kurzego 14g Marchew 180g 35g B 5g T 67g W 454kcal Ryż brązowy 99g Tilapia 141g (Ryba) Przed Treningiem : 5g B 22g T 10g W 258 kcal Orzechy włoskie 34g [...]
[...] uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spożywać białka, których skład aminokwasów jest pełny. Zalicza się do nich białka zwierzęce: drób, ryby, wołowina, cielęcina, jaja, mleko, chudy twaróg oraz inne przetwory mleczne. Przyjęło się, ze ilość spożywanego białka dziennie powinna wynosić 2-3g na kg masy ciała. Obecnie nie ma żadnych [...]